Månen och olika faser

Spread the love

Månen och olika faser har betydelse för vår personlighet

Månen är den himlakropp som befinner sig närmast Jorden. Den är stor för att vara en Måne, den borde pga det kallas tvillingplanet. Andra planeters månar är betydligt mindre än själva planeten. Vår Måne har ingen egen lyskraft utan reflekterar Solens ljus och när det sker bildas olika faser. Ibland syns hela månskivan när den riktas mot Jorden (fullmåne) och ibland syns den inte alls (nymåne) då Månen befinner sig mellan Jorden och Solen och den sida som är vänd mot Jorden blir obelyst.

Vårt medvetna jag

Inom astrologin är Solen, Månen och Saturnus de planeter som bäst beskriver vårt medvetna jag. Månen är den planet som representerar vårt emotionella jag – vår självkänsla – och på vilket sätt vi närmar oss vår omgivning. Det stjärntecken den befann sig när vi föddes visar hur vi ofta reagerar i olika situationer och hur beroende vi är av andra. Den fas Månen befann sig i kan också visa en del av vårt sätt att se på livet och på relationer.

Månfaser

Det finns åtta olika faser och om vi kombinerar det med stjärntecknet också kan vi enkelt få en tydlig bild av våra känslor, syn på livet och hur vi ser på relationer. Om du vet hur din partner ser på livet och relationer har du lättare att förstå och acceptera varför din partner reagerar som han eller hon gör. Samma sak gäller andra typer av relationer som mellan föräldrar och barn, syskon, arbetskollegor, vänner, djur, företag, länder mm. Från att vara väldigt spontan vid att vara född vid nymånen så kan man vara mycket praktiskt och få genomtänkta saker gjorda om man är född vid fullmåne.

Vid vilken månfas föddes du?

För endast 200 kr får du en beskrivning av Månen i det stjärntecken den befann sig när du föddes och vilken månfas det var. Beskrivningen skickas med e-post i pdf-format.

Sätt in 200 kr på mitt bankgiro 5591-2919 och skicka mig dina födelseuppgifter: år + månad + dag + klockslag + födelseort

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love