Saturnus

Spread the love

Saturnus är den stränge läromästaren

Saturnus representerar energin som ska skydda oss från att ta risker samt hjälpa oss att skapa struktur i våra liv. Planeten står för självförtroendet och förmåga att sätta gränser. Saturnus energi kan tyckas torr och tråkig och jag måste erkänna att jag hade svårt för ”min” Saturnus i början av min tid som astrolog och trodde den skulle hindra mig att ha roligt och upptäcka nya saker. Men idag har jag lärt mig uppskatta den. Utan Saturnus energi skulle jag inte vara så bra på att organisera, sköta mitt företag och skapa struktur i hemmet.

Vår näst största planet

Det här är vår näst största planet, den är den sjätte planeten från Solen räknat och välkänd för sina ringar. Det tar 29,5 år för planeten att gå ett varv runt Solen och varje gång den återkommer till samma plats där den var när du föddes – Saturnusåterkomsten – markerar den tydliga avslut och början av en ny epok i ditt liv. Den befinner sig ca 2,5 år i varje tecken och det ger tydliga effekter på oss individuellt men också samhällsmässigt.

Saturnus har fått sitt namn efter romarnas gud för tiden och skörden. Den står för plikter, moral, prövningar och kallas ibland för den stränge läromästaren. I den traditionella västerländska astrologin har Saturnus lite dåligt rykte som glädjedödare. Men den här planetenergin hjälper oss också att få struktur på det vi gör, på arbetet och livet i allmänhet.

I kroppen representerar Saturnus speciellt skelettet och huden men även andra kroppsdelar och funktioner i kroppen i kombination med det stjärntecken och de aspekter som Saturnus har till andra planeter i ditt horoskop.

Hur du ser på ordning och reda och din egen fysiska säkerhet visas av Saturnus’ placering i ditt födelsehoroskop.

Saturnus i retrograd

Saturnus i retrograd kan innebära att vi strävar efter att avsluta det som inte blivit klart, i det här livet eller i tidigare liv. Det är också lätt att bli slarvig vilket kan göra att vi ångrar oss sedan. Det som Saturnus står för – ordning, reda och struktur – kan bli svårare att uppnå medan Saturnus befinner sig i retrograd.

Vad betyder ordet retrograd?

Retrograd betyder ungefär ”tillbakariktad” och innebär antingen att två objekt går i olika riktningar eller så är det skenbart olika riktningar. Alla planeter i vårt solsystem rör sig i sina banor i samma riktning som Solen snurrar så när en planet är i retrograd så blir det skenbart att Jorden och planeten i fråga har olika riktningar. När en planet är i retrograd ser det ut som om den backar därför att Jorden ”kör om” planeten.

Vill du veta i vilket tecken Saturnus befinner sig i ditt födelsehoroskop?
Hör av dig så kollar jag kostnadsfritt.

Vill du veta hur Saturnusenergin kan yttra sig hos dig?
Boka tid för en horoskopkonsultation.

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love