Stjärntecknens karaktärsdrag Oxen

Spread the love

Våren är på väg. Solen går in i Oxen, Taurus.

Bull250

Det är vår och Solen går in i det fasta jordtecknet Oxen. 

Med Solen i Oxen är du en jordnära person som är rätt principfast. Du bestämmer dig för något och har svårt att ändra dig, åtminstone inte i första taget. En Oxe är ofta kreativ och kan göra en hel del praktiska saker, både nödvändiga rutiner men också att skapa det vackrare omkring dig. Harmoni är viktigt för en Oxe tycker det är jobbigt att hantera oreda eller dispyter.

En Oxe tycker inte om förändringar utan vill helst ha det som det alltid har varit, speciellt det som är bra. God mat och dryck, vackra omgivningar och trevliga nöjen är mer eller mindre nödvändigt för att du ska må bra. Det ska vara tryggt och lugnt och det gäller inom alla områden i livet och speciellt inom familj, jobb, hälsa och ekonomi. Om Oxen ska förändra något handlar det om förbättringar, annars får det vara. Du kanske inte är snabb i det du gör men du jobbar på tålmodigt och det blir ordentligt gjort. Man kan säga att Oxen är envis, på gott och ont. Hemma hos en Oxe finns ofta en fantastisk trädgård för Oxen har “gröna fingrar”.

Taurus250

Med Månen i Oxen är du naturälskande, sensuell, lojal och konservativ. Det finns inte mycket till spontana känslor här men en bra instinkt för genuina värden och ekonomi, både känslomässigt och materiellt är vanligt. Mån-Oxen bildar förhållanden som håller, i vått och torrt, ser till att från början bygga en stadig grund att stå på. De är ofta rätt reserverade förutom för de som de känner en känslomässig koppling till, där går det bra att öppna sig och om allt känns bra utvecklas stor tillgivenhet.

Den högsta drömmen för personer med Månen i Oxen är nog att livet ska vara oförändrat, tryggt och säkert. Därför byggs ofta olika gränssättningar upp för att bättre uppnå det här. Man kan begränsa sig själv och hålla tillbaka tills det känns säkert att släppa på kontrollen. I kärlek är det här mycket tydligt. Den tilltänkta partnern vinner inget på att försöka skynda på något för det skapar bara motstånd. Om en Mån-Oxe blir provocerad är reaktioner direkt en envis defensiv och ilska. De blir rastlösa och nedstämda om relationen verkar vara hotat. De kan lida av svartsjuka, tro det värsta och bli rädd för förluster. Det finns en risk att det skapas ett beteende av att säga och göra saker som sedan ångras. Om Mån-Oxen får känslomässiga blockeringar kan känslorna stagnera och det uttrycks som frustration och aggression. En transformerad Mån-Oxe sätter värde på och njuter av naturen och det materiella samtidigt som den välkomnar andra att dela det men honom eller henne. Dessutom accepterar han/hon att i relationer kanske inte personen stannar för gott.

Är du född med Solen i Oxen? Känner du igen dig?

Har du Månen i Oxen?
Vet du om din Måne är i Oxen?
Jag kollar kostnadsfritt var du har din måne.

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love