Planeter i retrograd hjälper oss lösa problem

Spread the love

Planeter i retrograd är till stor hjälp att lösa problem vi har

Det kan vara olösta problem från tidigare liv eller problem vi har i nuvarande liv. Det här kallar en del för karma men jag anser att det är ett alltför hårt och ödesmättat ord, jag kallar det för orsak och verkan för det uttrycket känns ha mer utrymme för egna initiativ.

Vad innebär retrograd?

Alla planeter i vårt solsystem rör sig åt samma håll.
När Jorden ”hinner” upp en planet och ”passerar” den verkar det som om den andra planeten går baklänges. Det är det som kallas att planeten är i retrograd. Alla planeter i vårt solsystem kan gå i retrograd.

När en planet går i retrograd får vi hjälp att bearbeta olika problem i vårt liv. Planetens energi stör oss i det yttre livet men förstärker däremot vår uppmärksamhet på inre problem. Kanske har vi blundat för något tidigare och hoppats att problemet skulle lösa sig på något sätt men nu får vi hjälp att själva ta itu med problemet. När t ex Jupiter går i retrograd går inte livet så smidigt utan stannar liksom upp och vi får möjlighet att se över vårt självvärde. Alla har ett värde, inte bara grannen och bästa vännen utan också jag.

Planeter i retrograd i födelsehoroskopet

Vi kan ha planeter i retrograd i våra födelsehoroskop och då visar de vad vi har kvar att jobba med, det som inte blev klart i tidigare liv. Har du t ex Merkurius i retrograd i hus 3 kan du lätt få problem i relationer med syskon och grannar för du blev inte klar över hur du hanterar sådana i tidigare liv. Om du istället har Saturnus i retrograd i Fiskarna är det något inom något område som inte blev klart i ett tidigare liv och det tar ganska många att inse att du faktiskt kan en hel del om det här i alla fall. Om du kanske har Neptunus i retrograd i ditt födelsehoroskop är du mycket andlig och behöver lära dig hur du ska förmedla all kunskap och information du får till dig. Stjärntecknet som den retrograda planeten befinner sig i talar om på vilket sätt du försöker lösa problemet och huset berättar vilket område i livet som du känner dig mest bekväm att lösa problemet i.

Planeter i retrograd i olika faser

De planeter vi har i retrograd i våra födelsehoroskop trivs bäst i olika faser: planering, utförande eller att njuta av resultatet. Placeringen och aspekter i horoskopet talar om vilken fas planeten hamnar i. Så att veta planet, hus och stjärntecken är inte alltid ett tillräckligt svar på vad man behöver jobba med, man behöver dessutom titta på vilken fas planeten hamnar i och se om du har stor eller liten chans att lösa problemet i det här livet.

Planeter i retrograd i födelsehoroskopet och personligheten

Retrograda planeter i födelsehoroskopet har stor betydelse för personligheten. De ger tydliga indikationer på hur du utvecklas personligt och andligt och det intressanta är att energierna verkar på flera dimensioner. Sexuella problem kan orsakas av obearbetade saker i tidigare liv t ex på så sätt att män som har Venus i retrograd i sitt födelsehoroskop undviker närkontakt med kvinnor och kvinnor med Mars i retrograd i sitt födelsehoroskop tenderar att göra detsamma med män. Merkurius, Uranus eller Pluto i retrograd kan skapa diverse sexuella och relationsproblem beroende på placering i födelsehoroskopet.

Planeter i retrograd ger tydliga tecken på vad du bör fokusera på

Att känna till vilka planeter som är i retrograd i sitt födelsehoroskop och i vilka hus och stjärntecken de befinner sig i samt deras faser, ger tydliga vägvisare vad som är aktuellt i ditt nuvarande liv och i vilka områden du kan ha problem och stöta på hinder, tills du löst problemet. Det här kallar en del för karma men jag anser att det är ett alltför hårt och ödesmättat ord, jag kallar det för orsak och verkan för det uttrycket känns ha mer utrymme för egna initiativ.

Har alla planeter i retrograd i sitt födelsehoroskop?

Det är inte alla som har retrograda planeter i sitt födelsehoroskop men omkring 92% av Jordens befolkning har minst en. Har du det är du en av dem som inte hann slutföra saker i tidigare liv och jobbar med det även i det här livet. Har du tre eller fler planeter i retrograd i ditt födelsehoroskop har du bestämt dig för att ta itu med flera saker i det här livet. Det krävs en viss simultanförmåga att vara i nuet och bearbeta gamla saker samtidigt. Det är tufft, jag vet. Jag har tre planeter i retrograd i mitt födelsehoroskop. Tålamod är vad som behövs. Vad är det man brukar säga? Staden Rom byggdes inte på en dag. Då blir inte alla projekt slutförda under ett liv heller. Vilken tur att jag älskar reinkarnation.

Har du planeter i retrograd i ditt horoskop?

Jag kollar gratis.
Meddela mig via epost eller Messenger när och var du föddes: år + månad + dag + klockslag + födelseort.

Vill du veta vad de retrograda planeterna i ditt födelsehoroskop betyder?

Boka tid för en astrologisk konsultation.
30 minuter 800 kr, 60 minuter 1200 kr

Eller

Beställ ett skriftligt horoskop med de retrograda planeterna

Det viktigaste i ditt horoskop + de retrograda planeterna
1200 kr
Enbart de retrograda planeterna
800 kr

Vid bokning av konsultation eller beställning av horoskop behöver jag veta när och var du är född dvs år + månad + dag + klockslag + födelseort.

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love