Merkurius

Spread the love

Merkurius står för kommunikation i alla dess former

Merkurius står för kommunikation i alla dess former. Det betyder lyssna och tala, inlärning, skriva, läsa, redigering, forskning, förhandling, försäljning och inköp. Merkurius styr också över kontraktskrivning, överenskommelser, viktiga handlingar, leasing och testamenten. Kommunikation inbegriper också den tekniska formen av kontakter som telefon, fax och datorkommunikation men också alla typer av transportmedel och godstransport.

Den romerska guden Merkurius

Merkurius har fått sitt namn efter den romerska guden Merkurius, som var skyddare av resenärer, transport och affärer. Han bar bevingade skor och var därmed väldigt snabb. Från Apollo fick han en magisk stav – caduceus – med två ormar i spiral.

Planeten Merkurius är den planet som är närmast Solen och den går ett varv runt Solen på 88 jordiska dygn. I horoskopet är Merkurius aldrig längre ifrån Solen än max ett tecken före eller efter. Det är vanligt att ha Solen och Merkurius i konjunktion – på samma ställe – i sitt födelsehoroskop.

Merkurius i retrograd

När Merkurius går i retrograd, vilket den gör 4-5 ggr per år och i ca 5 veckor, är det väldigt lätt att det blir missförstånd. Kanske mest i nära relationer men även i andra sammanhang. Det innebär att t ex kontraktskrivning bör skjutas upp tills efter retrograden för att inte riskera att det blir problem. Om det inte går att skjuta upp beslut och underskrivande av viktiga papper bör allt dubbel- och helst trippelkollas. Det skadar inte att fråga: “Uppfattar jag dig rätt när du säger…”

Resor har lätt för att strula i och med att det blir svårt att hålla tidtabellen. Kommunikation via teknik råkar också lätt ut för komplikationer. Datorer, mobiltelefoner, bilar, bussar och kanske också flygplan kan krångla. Alla planer på arbeten med datorer eller resor bör planeras med mycket extra tid.

Något bra med Merkurius i retrograd?

Finns det något bra med Merkurius i retrograd? Ja, det finns det. Det är en perfekt tid för att slappa, vila, läsa och bara vara. Att ta hand om sig själv, tända levande ljus och njuta är aldrig bortkastad tid.

Var Merkurius i retrograd när du föddes? Då kan det strula för dig inom kommunikationsområdet ganska ofta.
Jag kollar kostnadsfritt om Merkurius var i retrograd när du föddes.

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: Peaceful Warrior Lena Ellingsson


Spread the love