Pluto

Spread the love

Pluto världsomstörtaren.

Den här planeten representerar en energi som en slumrande vulkan. Transformationskraften är påtaglig och den handlar alltid om kraft och energi.

Plutos energi kan liknas vid en vulkan, den kan vara vilande i många år och plötsligt få utbrott. Planetens energi kan också liknas med kortet Tornet i Tarot-lekens Stora Arkana vars betydelse är att det som är förlegat måste ge vika för att något nytt ska kunna komma in. Stålmannen är en tredje liknelse.

Allt som berörs av Plutos energi förstärkts, oavsett om det är mentalt eller känslomässigt. Den har en förmåga att göra oss uppmärksam på saker och ting som behöver förändras eller förbättras. Om vi inte bryr oss om det ser Pluto till sist till att det blir gjort, fast kanske inte som vi hade tänkt. Använder vi Plutos energi rätt kan vi få kraft att genomföra de mest omfattande men nödvändiga förändringar.

Den nionde himlakroppen från Solen

Pluto är den nionde himlakroppen och befinner sig längst bort från Solen i vårt solsystem. Den är mindre än Månen. Även om astronomerna ”nedgraderat” Pluto från planet till dvärgplanet har det ingen betydelse ur astrologisk synvinkel. Pluto upptäcktes 1930, har en omloppsbana kring Solen på 250 år och har 5 kända månar. Planeten kan sägas vara en högre oktav av Mars.

Tillsammans med Uranus och Neptunus är Pluto så kallade generationsplaneter eftersom de har så lång omloppstid att de befinner sig länge i samma tecken. Därför har många personer, som är ungefär lika gamla, Pluto i samma stjärntecken i sitt födelsehoroskop. När Pluto befann sig i Skorpionen 1984 till 1996 var det många områden som genomgicks och rensades. Saker och ting kom upp till ytan, korruptionen upptäcktes och många saker som varit hemliga blev synliga. När Pluto befann sig i Skytten 1996 till 2008 hjälpte det till att revolutionera utbildningssystem, sökandet efter sanning och mening så vi fick verkligen hjälp med vår andliga utveckling. 2008 till 2023 befinner sig Pluto i Stenbocken och nu får vi hjälp med att hitta nya etiska regler som passar oss bättre. Pluto hjälper oss att belysa problem så att vi kan lösa dem och ger oss kraften att göra förändringen. Om vi inte gör det kan Pluto se till att problemet löses, men kanske inte på det sätt som vi hade tänkt.

Pluto i retrograd

När Pluto är i retrograd hämmas energierna från planeten och vi får inte den hjälp vi kanske behöver för att göra nödvändiga förändringar. Pluto är i retrograd 5-6 månader per år. Ibland återgår den då till ett föregående tecken och därför ska listan här nedan ses som övergripande då Pluto befinner sig i genomsnitt ca 12 år i varje stjärntecken. Det som är viktigast, enligt min uppfattning, är om den var i retrograd när jag föddes för då blir det svårt att kunna utnyttja planetenergin på bästa sätt. Har du Pluto i retrograd i ditt födelsehoroskop känner du hela världens behov av transformation och du bör lära dig att enda sättet att förändra världen är att förändra dig själv.

År Pluto var i respektive tecken:

Pluto i Väduren:
Pluto i Oxen:
Pluto i Tvillingarna: 1883-1914
Pluto i Kräftan: 1914-1938
Pluto i Lejonet: 1938-1957
Pluto i Jungfrun: 1957-1971
Pluto i Vågen: 1971-1984
Pluto i Skorpionen: 1984-1996
Pluto i Skytten: 1996-2008
Pluto i Stenbocken: 2008-2023
Pluto i Vattumannen: 2023-2043
Pluto i Fiskarna: 2043-

Vill du veta om Pluto var i retrograd när du föddes?
Skicka då ett meddelande till mig via epost eller facebook med födelseuppgifterna: år + månad + dag.

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love