Stjärntecknens karaktärsdrag Stenbocken

Spread the love

I serien Stjärntecknens karaktärsdrag kommer här Stenbocken Capricorn

Vad tänker du på när du hör ordet stenbock?

Är det den graciösa balanskonstnären som lever i alperna?

Det är en bra association. En person med Solen i Stenbocken, eller Capricorn, är ofta graciösa och kan balansera på de mest otroliga sätt. Det gäller inom de flesta områden i livet.

En Stenbock är plikttrogen och arbetar idogt med sina uppgifter, de har lätt för att sätta upp långsiktiga mål och fullföljer dem ofta.

Men en Stenbock kan också vara mycket kritisk, speciellt självkritiska. De blir sällan nöjda med det de åstadkommer och kan jämföra sig själv med andra. I den jämförelsen tycker de sällan att de kommer till sin rätt, hur bra än andra tycker att de är.

Stenbocken är ett kardinalt jordtecken och om du har Solen här har du helt eller delvis ovanstående egenskaper, beroende på hur framträdande Solens energier är i din personlighet.

Har du Månen i Stenbocken är du mycket sinnlig och är medveten om det fysiska. En Stenbocks-Måne är ofta sensuell till sin läggning även om en del anser dem ”kalla” men de strävar efter uppskattning och bekräftelse. Det beror förmodligen på att de blir mer fokuserad på den fysiska kärleken än den rent känslomässiga.

Stenbocken är Saturnus hemtecken och ger Stenbocksmånens känslor ett behov av struktur. Det bör finnas ett mål med kärleken, att ”bara” älska för älskandets skull är svårt för Månen i Stenbocken och i värsta fall kan han/hon vara självisk och nedlåtande. I så fall är det svårt att lyckas med sina förehavanden och då är det dags att ”komma ner från piedestalen”, att inse att med förståelse och ödmjukhet kommer man mycket längre med än med själviska krav. När insikten är nådd finns mycket goda ledaregenskaper här.

Vet du vilket tecken du har Månen i?
Om inte, skicka ett mail eller ta kontakt med mig på facebook så får du veta.

Vill du veta vad ditt Mån-tecken betyder?
Boka en horoskopkonsultation.

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se

Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love