Holistic kosttillskott att lita på

Spread the love

Holistic är kosttillskott att lita på

Idag är det svårt att få i sig den näring vi behöver genom maten då jordarna är så utarmade. Miljöförstöring och gifter är tyvärr vanligt förekommande numera och man får vara väldigt uppmärksam och inhämta en hel del information själv för att hitta det man vill ha.

Kosttillskott kan vara nödvändigt för de flesta för att få i sig näring för att växa och för att må bra. Jag är inget undantag. Med mina kroppsliga problem söker jag mig hellre till naturlig näring och tillskott som minimerar biverkningar och överkänsliga reaktioner än produkter som skapats syntetiskt och är fulla med gifter. för mig är det viktigt att de är så rena som möjligt och är utan en massa tillsatser som ytbehandlingsmedel, konserveringsmedel, färgämnen mm.

En annan sak som är viktigt att tänka på när man väljer kosttillskott är i vilken form vitaminerna och mineralerna är i tillskottet. Är det i en form som kroppen kan ta upp? Som konsument är det viktigt att vara medveten så att man får ett kosttillskott som gör nytta.

Produkter500Då jag jobbar med energier tänker jag dessutom på vilken energi som produkter har. Energin påverkas av råvaran, hantering i produktionen och företagets filosofi och ledning. Den sammanlagda energin bör vara lika stor eller större än min egen annars har kroppen ingen nytta av den. Det här är saker som jag letat efter hos olika kosttillskott och det har tagit ett antal år att hitta det märke som håller för mina krav men jag hittade det. Sedan en tid tillbaka är jag återförsäljare för Holistic kosttillskott.

Holistic har höga krav på effekt, renhet och att det ska bli så lite biverkningar i form av överkänslighetsreaktioner som möjligt. De håller koll på allt i kedjan, ända ner till ingrediensnivå. Motsvarar inte ingredienserna deras krav söker de efter en annan, för de kompromissar aldrig. Holistic undviker tabletter för att slippa tabletthjälpmedel som t ex bindningsmedel, ytbehandlingsmedel mm så de använder i stället kapslar, pulver eller vätskor. De ser heller ingen anledning till att ha kosmetiska ingredienser i varan som t ex färg- eller smakämnen i kosttillskott. Det mesta av produkterna är vegetabiliska med några få undantag.

Här kommer mina favoriter bland deras produkter

D-vitamin
K2D3
D-vitamin behöver vi nordbor för vårt immunförsvar, muskler och tänder, speciellt på vintern men också vissa solfattiga somrar. Förut drack jag Holistic flytande D-vitamin men har numera övergått till produkten K2D3.

K-vitaminet ser till att kalcium lagras i tänder och ben istället för i musklerna vilket kan leda till stela muskler. Något att tänka på för oss reumatiker.


B-vitaminer

MegaB500
B-vitaminer är nödvändigt för att cellfunktionerna ska fungera ordentligt. B-vitaminerna jobbar också tillsammans så får man brist på en B-vitamin är det bäst att ta ett B-vitaminkomplex för att det inte ska bli obalans mellan dem. När jag hade järnbrist hade jag också brist på B12 men även några andra B-vitaminer. Med mina kroppsbesvär bränner kroppen mer B-vitaminer än jag kan få i mig via maten så jag äter Holistic Mega B-komplex dagligen.


C-vitamin

Cvit500br
C-vitamin hjälper kroppen med bl a immunförsvaret, nervsystemet och så att man mår psykiskt bra. Den ökar också järnupptaget.

Då kroppen inte kan bilda det här vitaminet själv behöver vi få i oss den, via maten eller genom kosttillskott.

Det här C-vitaminpulvret är syraneutralt och lättare att ta för oss som har känslig mage och reagerar på sura saker.

Övriga produkter som jag använder ibland

MSM
MSM ger energi då det bygger upp bindväv, muskler, skelett, hår och hud. Bra för äldre och dig som tränar mycket. Kan starta en utrensning så man bör ta det försiktigt i början.

Hampaprotein
Det här är ett lättsmält vegetabiliskt protein med alla essentiella aminosyror, omega-3, vitaminer och mineraler. Ett bra alternativ till de i handeln förekommande proteintillskott då hampaprotein är utan laktos och gluten.

Söker du produkter som hjälper till att bryta ner mat och laktos bör du kolla in de här produkterna hos Holistic: Inflamino, Cellenzym och Laktoenzym.

Blir du nyfiken på Holistic produkter?
Här i min webbutik kan du botanisera bland produkterna, skapa ett eget kundnummer, beställa och få varorna hemskickade:

Lena Ellingssons webbutik på Vitamera

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source
Följ mig på Instagram: @lifecoachlena


Spread the love