Vad är Regressionsterapi?

Spread the love

Vad är Regressionsterapi och vad händer vid en regression?

En konsultation i regressionsterapi hos Lena Ellingsson tar ca två timmar.

Förändra nuet, gå tillbaka i tiden

Att göra en regression är ett sätt att minnas, att återuppleva obearbetade händelser. För att kunna gå vidare i livet kan detta vara en nödvändighet. En regression är som att meditera. Din Regressionsterapeut leder dig ner i djup avslappning och guidar dig till en händelse eller en tid som har betydelse för dig nu. Du kan hamna i nuvarande livs barndom, mellan liven, i ett av dina tidigare liv eller i ett framtida liv. Var du hamnar bestämmer du själv.

Hela kroppen genom att hela sinnet

När kan Regressionsterapi behövas?

Det du motstår – består

Det du motstår – gör du verkligt

Gårdagens ångest som du tar med dig till idag blir dagens ångest. Ju mer motstånd vi har mot våra livsupplevelser desto mer bundet blir känslolivet till kroppen. Flera år av ångest, trauma eller fobi för något kan ge kroniska kroppsliga åkommor.

Ångest, trauman och fobier kan störa och i värsta fall förstöra vardagen.

Ibland vet man inte ens orsaken. Ett sätt att ta itu med problemen kan vara att göra en regression, en typ av ledd meditation som ger djup avslappning så att man kan kommunicera med det undermedvetna. Här finns svaren och när man vet orsaken till problemet kan man börja bearbeta det för att till slut lämna det bakom sig. Mångåriga problem kan ibland lösas på bara ett par timmar.

Vad händer vid en Regression?

En regression är som att meditera. Regressionsterapeuten leder dig ner i djup avslappning och guidar dig till en händelse eller en tid som har betydelse för dig nu. Du kan hamna i nuvarande livs barndom, mellan liven, i ett av dina tidigare liv eller i ett framtida liv. Var du hamnar bestämmer du själv.

Det som händer vid en regression är att man ”stänger av” kroppens muskler samt dämpar det medvetna sinnets dominans och hamnar i djup avslappning. Hjärta och andning fungerar precis normalt och du är fullt medveten om vad som händer runt omkring dig. Ibland kan det bli känslosamt men med en erfaren handledare så finns inget att vara rädd för.  Inom dig finns också en spärr som ser till att du inte upplever mer än du klarar av.

Det är du som gör arbetet, du som tar ansvar för att ditt liv ska bli bättre. Din regressions-terapeut är handledare, en guide eller ”hjälpare” på din väg och är utbildad i healing vilket är en stor hjälp och ger trygghet vid starka känsloupplevelser.

Vad som är vanligt är att man förträngt känslor kring vissa händelser. Man påminns om detta genom att man omedvetet utsätter sig för liknande upplevelser. Det kan t ex vara svårt att behålla partners, vänner eller jobb, man kan råka ut för olyckor eller sjukdomar. Genom att göra en regression kan man återuppleva händelserna och titta på problemen. När man förstår orsaken till sitt beteende kan man börja läka och när känslorna är bearbetade kan livet gå vidare. Livet får en helt ny mening.

Det kan dyka upp ett barndomsminne som tydligt har påverkat ditt liv. Här får du möjlighet att titta på händelsen ur ett annat perspektiv.

Det kan dyka upp ett tidigare liv från Egypten, Asien eller Afrika. Du kan ha varit indian, kines eller ryss. Det spelar ingen roll när eller vad du varit för det är vad som händer i livet som är intressant.

Du kan hamna i det tidlösa tillståndet mellan liven, där vi är ett med Alltet och är medveten om allt vi har varit med om.

Du kan hamna i ett framtida liv. Det här är rätt ovanligt men det kan hända.

Det du vet – kan du ta itu med.

Det du inte vet – är väldigt svårt att göra något åt.

Det vanligaste vid en regression är att man kommer till ett tidigare liv och i vissa tillfällen även till tiden efter det livet avslutats, innan man inkarnerar igen. Vid enstaka tillfällen har det förekommit att någon hamnat enbart i tiden mellan liven eller i ett framtida liv.

Det som kommer är inte mer än du klarar av, du får inte veta mer än du är redo för just nu. Därför är det inget att vara orolig för. Den första gången är kanske lite extra pirrig för att du aldrig varit med om en regression förut, men det finns inget farligt med en regression.


Spread the love