Olika typer av horoskop

Spread the love

Olika typer av horoskop är till exempel tidningshoroskop, datorhoroskop, årshoroskop, födelsehoroskop, framtidshoroskop och partnerhoroskop.

Det finns många olika typer av horoskop. Här tar jag upp de vanligaste. De horoskop jag ställer hittar du längre ner.

Tidningshoroskop

Tidningshoroskop och tidningarnas årsprognoser är rätt roliga att läsa. Till och med astrologer som jag läser dem ibland, det är svårt att låta bli att läsa dem. Men hur tillförlitliga är de? Inte mycket faktiskt. Horoskopen i tidningar är skrivna för olika personer i samma stjärntecken och du vet inte vad astrologen, som skrivit dem, använt för metod. Det kan vara:

  1. För de som är födda i början av ett stjärntecken
  2. För de som är födda i mitten av ett stjärntecken
  3. För de som är födda i slutet av ett stjärntecken

Du skulle faktiskt kunna läsa texten om ett annat stjärntecken i samma element eller kvalitet och det kan stämma bättre än det tecken du faktiskt är. Det innebär att om du är Vädur skulle texten för Lejonet eller Skytten stämma bättre eller texten som ska gälla för Kräftan, Vågen eller Stenbocken. Fast du är Vädur. Det blir så här om man försöker ställa horoskop eller prognoser enbart för sol-tecknet (sol-tecken = det stjärntecken som solen befann sig i när du föddes och det stjärntecken som du säger att du är).

Årsprognoser för sol-tecken redovisar en massa text om kärlek, pengar, jobb mm. Men det är likadant här som de veckovis skrivna horoskopen i tidningarna. Det kan stämma för några men för de flesta gör det inte det. Livsområden som kärlek, pengar, jobb mm redovisas av husen i horoskopet. I tidningarnas årsprognoser ANTAS husen ligga på ett visst ställe och eventuella planeter där beskriver då olika saker. Men du som vet lite grann om astrologi vet att det är ju dina husområden i ditt eget födelsehoroskop som är det som gäller. Vill du ha en tillförlitlig personbeskrivning eller prognos är det ditt eget födelsehoroskop som är den enda utgångspunkten.

Datorhoroskop

Datorhoroskop kallar jag de horoskop du kan hämta gratis på ett antal ställen på nätet. Tolkningen kanske är rätt men du får mest troligt ALLT som kan tänkas finnas i ditt horoskop. Vad vet du vad som är viktigt och vad som är överkurs?

Horoskop hos professionell astrolog

Ett födelsehoroskop ställt av en professionell astrolog är väl värt pengarna. Du får veta var tyngden ligger i ditt horoskop, vilka personlighetsdrag som är utmärkande och vilka som kan behövas jobba på.

Horoskop du kan beställa och boka tid för hos mig

Födelsehoroskop

Födelse-, natal- eller radixhoroskop är din alldeles egen livsspegel som inte har något bäst-före datum utan gäller från det ögonblick du föddes tills du dör. Födelsehoroskopet är en spegelbild av stjärnhimlen det klockslag du föddes och beskriver mycket om din personlighet – vilken verktygslåda du har med dig. Ditt horoskop beskriver också varför du beter dig som du gör, varför du reagerar som du gör, varför du är intresserad av det du är intresserad av, varför du brottas med det du brottas med, vilka starka och mindre starka egenskaper du har osv osv. Efter att ha jobbat med astrologi och horoskop över 20 år så lär jag mig fortfarande saker om astrologi och mitt eget horoskop för ditt horoskop är nära på en outsinlig källa till information om dig. Ditt horoskop kan också ge ledtrådar till ditt förhållande till dina föräldrar samt användas som en livsklocka och därmed ge viktiga ledtrådar om vad som är viktigt vid vissa tidpunkter i livet, se Framtidshoroskop.

Partnerhoroskop

Partner-, kärleks- relationshoroskop eller synastri handlar om att jämföra två födelsehoroskop och du kan använda den här tekniken till så mycket mer än när det gäller kärlek. Du kan ställa partnerhoroskop på

+ Kärlekspartners
+ Jobbpartners
+ Föräldrar och barn
+ Syskon
+ Personer och djur
+ Djur
+ Företag
+ Projekt
+ Länder

Endast fantasin sätter gränser för allt du kan ställa ett horoskop på. Någon eller något, som har ett klockslag som start/födelse-datum, kan du göra partnerhoroskop på.

Partnerhoroskop kan visa hur mycket ni har gemensamt och vad som är olika. Där ni är olika i uppfattning om något kan kompromisser behövas. Ni kan alltså direkt få veta var ni är överens och var problem kan uppstå om ni inte kan kompromissa. Jag har jobbat med astrologikonsultationer med par där ett besök har gett mer förståelse mellan parterna än vad 6-12 månaders familjeterapi kan ge.

Framtidshoroskop

Framtidsprognoser kan ställas som gäller enbart för dig då det är ditt eget födelsehoroskop som är utgångspunkten.

Övriga typer av horoskop som du kan beställa/boka tid för hos mig

Hushoroskop

Hushoroskopet beskriver hur du interagerar med din omgivning och hur din omgivning interagerar med dig. Det handlar om din sociala miljö.

Nodhoroskopet

Nodhoroskopet berättar om din samlade kunskap och erfarenhet som du bär med dig från tidigare inkarnationer.

Vill du veta mer om astrologi kan du läsa här:

Astrologins historia

Vill du boka tid för konsultation eller beställa ett horoskop, se kontaktuppgifter nedan.

Vill du beställa en kortfattad årsprognos, se kontaktuppgifter nedan.

Du når mig lättast på epost: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson


Spread the love