Stjärntecknens karaktärsdrag Kräftan

Spread the love

Midsommarhelgen och sommarsolståndet brukar markera Solens inträde i Kräftan, på latin Cancer. Kräftan är ett kardinalt vattentecken och är det ”mest moderliga” tecknet i zodiaken. En typisk Kräfta (med Solen och ett par planeter till i Kräftan) är kreativ, omtänksam, har omsorg och tar hand om. Det faller sig naturligt för dem, vare sig de tänker på det eller inte.

Med Solen i Kräftan är du mån om dina nära och kära. Hemmet och familjen är det som är allra närmast. När du är tillsammans med andra är du ofta den som sköter om det praktiska, ser till att alla har det bra och ställer gärna upp och gör saker som laga mat, baka, se till att ytterkläder får plats, pratar och skojar med barnen och liknande. Men det kan också gå till överdrift. En riktig hönsmamma (eller pappa) kan vara en Kräfta för de har ofta svårt att släppa taget om fullvuxna och utflugna barn. De kan ibland irritera andra som tycker att Kräftan lägger sig i och bryr sig om det de inte har något med att göra. Men det beror på att här finns så mycket känslor. Kräftan bryr sig verkligen. En Kräfta kan ha lätt till tårar, kan lätt ta illa vid sig och bli ledsen eller sur. Det är också lätt att leva i det förflutna och längta tillbaka till ljuva tider. Hjälpen för en tungsint Kräfta finns i att få kontroll över sina känslor och att försöka intressera sig och engagera sig i annat utanför hemmet och familjen. Det lättar upp en alltför stor fixering vid de närmaste som faktiskt klarar sig själv ganska ofta.

Cancer3250

Med Månen i Kräftan blir det ännu mer känslor. Humöret kan svänga många gånger under dagen för här finns gott om både sympati och antipati. Att överreagera är inte ovanligt. Känslovågorna går höga, speciellt när det gäller kärlek och saknas den i en Kräft-Månes liv står inre tungsinthet och depression utanför dörren. Då Kräftan är ett kardinalt tecken strävar Kräft-Månen efter att uppnå sina egna mål, sin längtan vilket kan resultera i att skapa drömmar och fantasier som är svåra att förverkliga. Som krabban kryper Kräftan in i sin håla, skyddar sig med sina klor och anklagar hela världen för sitt lidande. Och en Kräfta, speciellt en Kräft-Måne, behöver gråta ut sitt lidande, sin sorgsenhet. Om du är en Kräft-Måne, har en partner eller en vän som är det ska inte någon annan trösta utan bara finnas till hands. Kräftan behöver rensa för att komma upp och ut ur sin håla. När den transformerade Kräft-Månen inser att de kan använda sin enorma kärlek på ett ovillkorligt sätt blir Kräft-Månen en stor tillgång för både familjen och många andra utan krav. De kan låta ljuset brinna i fönstret så att alla som behöver hittar henne, när de behöver.

Har du Månen i Kräftan?
Jag kollar gratis.

Hur påverkar din Sol och din Måne dig?
Beställ ditt horoskop.

Du beställer och når mig här
lena.ellingsson@lenaellingsson.se

Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: The Peaceful Warrior


Spread the love