Att gå vidare

Spread the love

Att gå vidare i sin personliga utveckling

anibutter

Förhoppningsvis har du kommit igång med någon form av medveten personlig utveckling.
Det kan vara en kurs, en bok eller regelbundna möten med en coach eller terapeut.

Men hur länge ska du göra det? När är det dags att gå vidare och hur?

Time FliesEtt tips är att inte forcera. Ibland behövs tid för reflektion, att låta allt det nya sjunka in. Det går inte att stoppa in hur mycket som helst på en gång. Att låta det nya bli en del av vardagen tar också tid. Och som jag sa i första nyhetsbrevet – personlig utveckling är livet självt. 

Även samvaron med familj och vänner är personlig utveckling. Familjen är faktiskt vår största lärare, där får vi – den hårda vägen – lära oss att spegla och konfrontera mycket om oss själva.

Om du börjar känna dig rastlös och tycker att nuvarande metod inte ger nåt kan det vara dags att gå vidare. Hur roligt och trevligt det än är så behöver du till slut en ny utmaning, annars utvecklas du inte. Du står bara och stampar på samma ställe. I och för sig kan du hjälpa någon annan i deras utveckling och det är väl bra, men om du inte går vidare kan du inte hjälpa dem när de har kommit ifatt dig. 

En bok, en kurs eller en terapeut kan bara hjälpa dig att utvecklas upp till en viss nivå. En terapeut kan inte ge mer energi än han eller hon har själv. Samma med böcker och kurser. 

Att välja vägledare, coach eller terapeut handlar om personkemi. Två coacher med samma utbildning jobbar inte på samma sätt. De har också olika livserfarenheter. 

Du måste känna att de kan ge dig något, att du kan respektera dem och ta till dig det de säger. En vägledare som har likartad livserfarenhet har lättare att sätta sig in i din situation. Därmed inte sagt att det de säger är en lag som du måste följa till punkt och pricka. 

Du är Mästaren i ditt liv och ingen annan kan leva det. 

DSC_5042Jag jobbar som livsvägledare med andlig inriktning. I mitt arbete använder jag mig av min klärvoajans och mina känslor som visar mig vägen hur jag ska jobba med just dig, just nu. Då kan jag skapa icke ledande frågor som hjälper dig att själv komma fram till dina egna svar. 

Jag är som en vägvisare, visar dig på de vägskyltar som finns på din väg och hjälper dig att tyda dem. Sen får du välja väg och gå den. Det kan också hända att någon från andevärlden eller en ängel vill vara med och säga något. 

 

Hur går det för dig?
Hör av dig och berätta. Du når mig på facebook och via mail till lena.ellingsson@lenaellingsson.se

 

 


Spread the love