Livet

Spread the love

Livet. Vad är livet?

 

motorway junction

Livet är ett tillstånd.

 

Livet är en väg.

En väg med vägval.

Ditt liv är dina vägval.

Du är dina val.

 

 

Under livet möts vi av en hel del vägval. Ett tag kanske det är raksträcka, någon enstaka kurva och så helt plötsligt, dyker en massa korsningar upp. Vi ställs inför en rad olika vägval. Och beroende på vilket val vi gör, så dyker en ny väg upp och därefter nya val.

 

Det här är helt naturligt och hör till livet.

 

Ska man gå och fundera över om valet man gjorde igår var det rätta?

Helt onödigt. Det som var igår hör till historien. Om du ställs inför samma val idag kanske du skulle välja samma sak. Eller något annat. Varje val ska väljas utifrån där man är, just nu. Därför är det ingen idé att oroa sig för val som kan tänkas dyka upp i morgon. Morgondagen finns inte än. Går man och oroar sig ödslar man tid och energi på vad som kanske ändå inte händer.

 

Om man nu brottas med val och känner sig vilsen, vad gör man då?
Stanna upp och lyssna inåt.

 

Känner du det som om du bara åker karusell i dina egna tankar kan det vara lämpligt att prata med någon, en vän eller en vägledare. De är inte fast i dina känslomässiga spår utan kan se din situation utifrån. De kan berätta hur de ser det hela och där kan du få många tips hur du kan komma ur din karusell. Men de kan inte välja åt dig, det måste du göra själv. Det är ju ditt liv och det är bara du som kan leva ditt liv.

 

Jag är livsvägledare, med många egna erfarenheter av livets vändningar. Har flera utbildningar och kurser som hjälper mig i mitt arbete med andra människor. Många är också de böcker om personlig utveckling som jag läst.

 

Har du fastnat i en karusell?

 

Välkommen att boka tid för vägledande samtal hos mig.


Spread the love