REIKItempel

Jag är andlig men inte religiös

Spread the love

REIKItempelJag är andlig men inte religiös. Hur går det ihop? Måste man inte tillhöra en religion, en kyrka, ha den ”rätta tron”?

Jag har vuxit upp med godnattbön, söndagsskola, blåvingar och flickscouter. Jag har varit i EFS på möten, i kyrkor på gudstjänster och högmässor. Jag har varit med i kyrkokör många år för jag gillar att sjunga och ha den gemenskapen. Men det har hela tiden känts som om något fattats.

Idag vet jag vad det är. Min upplevelse idag är att religioner är andlighet som stagnerat i ritualer och regler. Jag behöver vara fri i min andlighet för att utvecklas och må bra. Många religioner hävdar att deras religion är den rätta och enda sättet att ”komma in i himlen”. Religionerna har, enligt min uppfattning, endast en pusselbit av hela den andliga bilden. Pusselbitarna kan överlappa varandra men tyvärr finns det ingen större tolerans mellan många religioner. Därav många krig. I ”Guds namn”. Om Gud (Jahve, Allah, Skaparen, Källan, Universum, Skaparenergin, Den Högste mm) är den ursprungliga källan till allt liv måste det vara samma Skapare alla religioner talar om. Vi är skapade av samma energi som Skaparen som bara ÄR. Det måste väl betyda att vi alla är som Skaparen, att vi ÄR Skaparen? Om vi förgör varandra försöker vi förgöra Skaparen.

Under min uppväxt blev jag ofta skrämd av mörkret, och i bibeln står det att astrologer och mediala människor är djävulens hantlangare. Jag tog därför avstånd från andlighet överhuvudtaget. Men jag har blivit övertygad gång på gång att det fungerar och är ett väg till personlig utveckling.

Lenas-egen644När jag var mellan två jobb bestämde jag mig för att sysselsätta mig med något och valde att sätta mig in i astrologin för att undersöka var den brast. Om jag visste vad den handlade om kunde jag argumentera emot en astrolog. Men döm om min förvåning när jag upptäckte att det var alldeles för mycket som stämde i mitt horoskop för att kunna avfärdas. Jag blev övertygad om att den fungerade och började studera och öva. Men i hemlighet.

En viktig andlig upplevelse fick jag en sen kväll när jag körde hem i mörkret. Jag var ensam i bilen och på vägen när jag plötsligt fick en otrolig oemotståndlig känsla av att jag måste stanna NU. Jag ställde mig på bromsen och däcken nästan skrek i protest. När bilen stod stilla travar fyra älgar på rad över vägen ca 10 meter framför bilen. De var otroligt vackra i helljuset. Jag fortsatte min färd och efter ett par mil började jag skaka i chock för jag insåg vad som skulle ha hänt om jag inte stannat. Den här upplevelsen gjorde mig uppmärksam på att någon eller något i andevärlden var med mig och hjälpte mig. Jag hade haft änglavakt. En insikt jag fick då är att allt kan ju inte vara ont eller farligt i den värld som vi inte kan se med fysiska ögon.

Genom åren har jag utvecklat min andlighet och en stor insikt fick jag när jag insåg att bibeln, den heliga skrift, var en politiskt sammansatt bok för att förena de länder och folkslag som romarna hade erövrat. Kejsaren Konstantin sammankallade 200 biskopar till mötet i Nicaea år 325 där de valde ut evangelium och andra texter som fick vara med i bibeln. En del texter redigerades innan de fick vara med. De var tvungna att uppfylla tre kriterier: de skulle ha skrivits av en lärjunge till Jesus, skriften skulle ha funnits inom den kristna församlingen ”från början” samt att de skulle vara av ”den rätta läran”. Ur min synvinkel faller det första kriteriet på att Maria Magdalena aldrig blev godkänd som lärjunge av den etablerade kristna kyrkan. Hon skrev också evangelium. Det andra kriteriet är också tveksamt då jag fått intrycket att Jesus aldrig ville att en religion skulle skapas kring honom och vad är då ”från början”? Det tredje kriteriet är verkligen begränsande. Vad är ”den rätta tron”? Är det kristendom eller islam eller buddism eller shamanism eller…Det sägs att var och en blir lycklig på sin tro och det är helt okej så länge man inte skadar sig själv eller någon annan.

bible-1166260Missförstå mig nu inte. Bibeln är en fantastisk källa till inspiration och insikter men att vara ”bibeltrogen” har jag svårt att förstå. Många av texterna i bibeln är skrivna för att passa den andliga utveckling som var på Jorden för 2000 år sedan. Att sen tolka skrifterna och liknelserna bokstavligt är lite vanskligt. Jag blir väldigt ledsen när jag tänker på alla krig som har varit och pågår idag på grund av ”den rätta tron” eller olika tolkningar av samma skrift.

Andlighet är fri medan religion är begränsande. Min känsla är att Jesus ville att vi skulle utveckla vår egen andlighet, inte skapa fler religioner. Jag vill gärna kunna gå in i vilken kyrka som helst oavsett religion och tända ett ljus och be eller meditera men det är svårt idag. Det finns så otroligt många vackra kyrkor som byggts till Skaparens ära och det är synd att bara en viss grupp får tillgång till dem.

crystals250Mina insikter förde mig från EFS och den svenska kristna kyrkan, till olika sätt att utveckla min andlighet. Till min glädje hittade jag övningar som inte bara hjälpte till med den andliga utvecklingen utan även hjälpte min kropp. Jag har ett flertal diagnoser som sjukvården klassat som kroniska och det erbjuds bara smärtlindring från deras håll, mediciner som min kropp inte klarar av.

Det första jag testade var medicinsk Qi Gong. Jag gick två kurser och blev mycket bättre, både till kropp och själ. Sedan blev det Reiki och där gick jag ända till Reiki Master. Stenar och kristaller är något som följt med genom åren liksom filosofin kring chakran, färger och änglar. 2007 utbildade jag mig till andlig och medial vägledare och lärde mig meditera, åka på astralresor och bekanta mig med en grupp guider eller vägledare.

2011 trodde jag att jag hade funnit sista steget i min andliga utveckling, auratransformation. Genom behandlingen blev jag medveten om mig själv på ett helt annat sätt än tidigare när jag oftare var utanför kroppen än i den. Nu blev jag ”bunden” till kroppen och kunde behålla min egen energi i stället för att ge den till allt och alla som hade behov av den. Men den var begränsande och personerna bakom behandlingen spred en känsla av ”vi” och ”de” samt hade en hel del regler och restriktioner.

2017 var det år då jag insåg att auratransformationen bara var ett steg i min andliga utveckling men också begränsade mig i min fortsatta utveckling. Jag fick visserligen hjälp upp en dimension men blev låst där. Jag kunde inte fortsätta utvecklas. Jag hade dessutom tappat kontakten med andevärlden, änglar och guider som hade varit ett stort glädjeämne. Du kan läsa mer om min resa in i, genom och ut ur auratransformationen här. När auratransformationen, som ”inte kunde tas bort”, var borttagen accelererade jag igen i utveckling och endast två veckor senare blev jag initierad av änglar och uppstigna Mästare. I juni samma år fick jag tillgång till en väldigt hög energi. Jag blev initierad i dimension 9 och förd ännu högre upp för att förankras i Stjärnchakrat, vilket var ett helt nytt chakra för mig. Efter tre initieringar fick jag tillgång till Stjärnchakrahealing som är så hög i frekvens att den kan avlägsna initieringar med lägre frekvens typ auratransformationer.

masshandw300Stjärnchakrahealing renar, balanserar och höjer chakran och förstärker kontakten med Jordens Stjärna, som befinner sig under fötterna, samt Själens stjärna, som befinner sig ovanför kronchakrat. Healingen hjälper till med anpassningen till den snabba energihöjning som nu pågår på Jorden. Vi har passerat Indigo-, Kristall- samt den Gyllene Energin och nu är Diamantenergin här. Vill du ha hjälp att följa med kan Stjärnchakrahealing vara ett sätt att underlätta processen.

Stjärnchakrahealing går att kombinera med vilken annan metod och terapi som helst. Den har inga regler eller begränsningar utan hjälper individen att utveckla sin egen andlighet och uppstigning utifrån egna förutsättningar.

Vi lär och utvecklas hela livet och jag ser med stor förväntan fram emot min fortsatta andliga utveckling.

Mer info om Stjärnchakrahealing hittar du här.

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Följ mig på Instagram: @lifecoachlena


Spread the love