Livsvägledningssamtal

Spread the love

Vad är livsvägledning och när kan ett sådant samtal behövas?

Signpost

Kanske står du vid ett vägskäl i livet och vet varken ut eller in.

Kanske ser det ut som alla problem hopar sig och du kämpar med att hålla näsan över vattenytan.

Vad gör du då?

De flesta av oss försöker bita ihop och låtsas som ingenting. Det går ett tag men sedan vägrar kroppen vara med. Den har fått nog. Du har ignorerat kroppens signaler så länge att den till slut har varit tvungen sätta en riktig käpp i hjulet för att du ska stanna upp och lyssna. Du har gått i väggen. 

skygglapparVarför sätter vi skygglappar på oss själva? När vi gör så ser vi inte alla möjligheter vi har utan vi satsar all energi på att fortsätta som vi alltid har gjort. Men har det inte fungerat tidigare, ska det väl fungera om jag jobbar lite till på det? Vi ska ju jobba hårt för att uppnå något, eller hur? Nej, det är precis tvärt om. Att hela tiden jobba med skygglapparna på betyder att du är inne i en nedåtgående negativ spiral. 

Det bästa vore att lyssna i tid på sin kropps signaler och söka hjälp. Det kan räcka med att prata med en kompis men ibland behöver och vill man ha en utomståendes syn på det hela. Då är det lämpligt att få livsvägledning. 

Det finns många typer av vägledare. Det finns psykologer, psykoterapeuter, samtalsterapeuter, coacher och de flesta som är utbildad i någon form av kroppsterapi har ofta kortare eller längre utbildning i samtalsteknik. Det är viktigt att du känner förtroende för den du går till, mycket mer än hur lång utbildning personen har. Egen erfarenhet är mycket kraftfullt i sammanhanget. Det är bara du som är expert på ditt liv, andra kan ge tips och vägledning men det är du som bestämmer din livsvägs färdriktning.

Vi måste börja ta hand om oss själva. Är vi glada och friska har vi mycket större möjligheter att hjälpa andra. Det är många som är överkänsliga, lättanpassade och tjänstvilliga. Vi vill hjälpa andra. Men till vilket pris? Jante-lagen har förvärrat för alla men speciellt för oss som vill hjälpa andra och framförallt inte göra någon annan ledsen och besviken. Vilken tur att dagens barn inte accepterar det här sättet att tänka. De kan inte förstå hur vi har kunnat leva efter en sådan lag.

Min väg till helande har varit lång. Större delen av mitt liv försökte jag passa in i en familj och ett samhälle som inte matchade mig och mina energier. Jag bet ihop och försökte och försökte igen. Först när mitt fjärde barn föddes hann mitt liv ifatt mig. Då kom allt jag inte tagit itu med tidigare och det mesta visade sig i kroppen. Jag fick diagnos efter diagnos men jag blev bara sämre. Jag såg ett liv i rullstol framför mig. Jag var bitter. Alla mina drömmar och planer till ingen nytta. Någon större hjälp av vården fick jag inte då de flesta av mina diagnoser var kroniska. De kunde bara erbjuda mig smärtlindring genom mediciner som jag inte tålde. 

Idag är jag faktiskt glad att det blev som det blev. Jag blev tvungen att ta tag i mitt liv själv. Många är de samtal jag har haft, många är de personer jag har talat med. Det jag fick mest hjälp av var en kurs i självhjälp som jag gick tillsammans med ca tjugofem andra personer med olika problem. Vi grävde i oss själva, delade med oss, grät tillsammans och pushade varandra. Så hemskt vi hade behandlat oss själva! Vi skulle aldrig drömma om att behandla någon annan, som vi behandlar oss själva. 

Idag kan jag göra mycket jag drömde om, mycket jag aldrig trodde jag skulle kunna göra. Jag hjälper andra hitta sin egen inre källa till kraft och inspiration.

LenaEtt livsvägledningssamtal hos mig innebär att jag ser din personlighet och lyssnar till dina ord, känner på dina energier och dina ords energier. Jag är utbildad andlig och medial vägledare men jobbar inte som ett traditionellt medium. Huvudtemat i samtalet är att jag, med mitt seende och kännande, ska hjälpa dig att hitta dina egna svar. Det går till så att jag ställer icke ledande frågor om hur du har det och vad du vill göra i ditt liv. Jag ser din personlighet och lyssnar till vad och hur du svarar, känner på dina energier och dina ords energier. Jag har kanaliserat uppstigna mästare och Ärkeänglar och mina samtal har en andlig inriktning. Vi kan få besök av någon anhörig eller en Ärkeängel men det viktiga i samtalet är du. Det är du som bestämmer vad samtalet handlar om. Vi fokuserar mycket på var du befinner dig idag och var du är på väg. Jag är där, med mitt seende och kännande, och hjälper dig att hitta dina egna svar. 

Boka ett vägledningssamtal genom att skicka mig ett meddelande via e-post eller facebook.

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se.
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source

Har du varit till en samtalsterapeut, coach eller ett medium? Vilka erfarenheter gav det?

Skriv och berätta på facebook eller i ett e-postmeddelande till lena.ellingsson@lenaellingsson.se 

 

 


Spread the love