Sanning, vad är det?

Spread the love

Vad är sanning för dig?

motorway junctionOm fyra personer står vid en vägkorsning och blir vittne till en trafikolycka. De berättar fyra olika versioner beroende på deras synvinkel. Vad är sanning? Vem har den rätta sanningen? Ljuger någon? Är den någon som har hela sanningen? Nej, de har var sin del av sanningen.  
Av den här anledningen anser jag att det är helt ok att vara religiös, tillhöra en församling och gemensamt utöva sin tro i olika aktiviteter och ceremonier. Det som är problemet är att en del tycker att deras sanning är den enda sanna sanningen. De kan inte acceptera att grannen tycker annorlunda. De är så starka i sin tro att de försöker få andra att inse att deras sätt är bäst. Ibland på ganska katastrofala sätt.
De som försöker tvinga andra att tro och leva på ett visst sätt är fanatiker. Det finns fanatiker som är politiska, religiösa, medicinska men även inom new age-grupper och personer som jobbar med vårt näringsintag dvs kosten. 
Det finns de som begränsar andras trossätt.
Det finns de som begränsar andras levnadssätt.
Det finns de som begränsar kvinnors rättigheter.
Det finns de som begränsar barns rättigheter.
Vem har rätt att begränsa någon annans sätt att leva och bestämma vad de ska tro på? Kvinnor utgör 50% av världsbefolkningen, ska de ha andra rättigheter än män? Barnen är vår framtid, ska de behandlas som djur? 

Vad är den största sanningen?

Enligt mitt sätt att se det: 
HeartFlame”Var och en har rätt leva och tro precis som de vill förutsatt att det inte skadar någon annan.”
I början av mitt sökande hörde jag om några händelser. Den första handlar om två kvinnor som var ute i skogen på hösten och plockade bär. Den ena kvinnan var involverad i svenska kyrkan och hennes goda vän hade samiskt påbrå. Efter bärplockningen så tackade kvinnan med same-släkt bärets ande för att hon fått plocka och ta vara på naturens överflöd. Kvinnan som jobbade inom kyrkan tog mycket illa vid sig och tyckte det var hädelse.
En annan händelse jag hört om är en kantorsvikarie som fick besök i sitt hem av den ordinarie kantorn. Det var på kvällen och vikarien hade sin vana trogen tagit fram sin whiskyflaska, som stod på köksbordet. Vikarien tog ofta en liten tår före sänggåendet av medicinska skäl. Den ordinarie kantorn, som är nykterist, blev mycket förnärmad och undrade vad som pågick.
Fanatism är aldrig bra. Det leder till spekulation, fördömande och konflikter. Vill det sig riktigt illa kan det leda till krig. Och allt bygger på rädsla och oförstånd. Att inte kunna respektera en annan åsikt.
Jag är så glad över att leva i den här tiden med våra nya barn som har ett högre medvetande och vägrar acceptera sådana begränsningar. De kan inte förstå att vi kan må så dåligt över vad andra säger och gör. Det är helt naturligt för dem att vi är olika och respekterar det.
Alla barn är individer idag. De har svårt att finna sig i EN lösning för alla i en klass. För 30 år sedan kunde en lärare ha hand om en klass på 25 elever utan större problem. Idag behövs 4 lärare i en klass på 20. Bokstavsdiagnoser som ADHD, ADD och liknande har ökat lavinartat. Är det fel på barnen? Knappast. De är födda med ett sunt förnuft som säger att de ska lyssna på sin maggropskänsla. De kan inte gå emot sig själva, då blir de sjuka. Om något inte känns rätt, då säger de det. En del säger det mer tydligt än andra och de blir ofta ansedda som besvärliga.
Är det fel på barnen? För att de kan lyssna på sig själva?
Vi borde lyssna på dem. Lära oss av dem.
När min man och jag pratade om Jante-lagen frågade vår son vad det var för något. När vi förklarat fick han ett mycket förvånat uttryck i ansiktet och han sa:
– Va! Hur dum får man va.
Så rätt han har.
HandJordenOm vi alla har Den Högstes energi i oss är vi alla en del av Den Högste. Om vi förgriper oss på en av våra medmänniskor förgriper vi oss på Den Högste. Om vi skövlar naturen skövlar vi Den Högste. Men om vi är mån om varandra hedrar vi Den Högste. Om vi sköter om naturen och hjälper Moder Jord att frodas kan vi alla överleva på den här vackra planeten. Då ärar vi Den Högste. 
Vi ärar Den Högsta Energin genom att ära varandra, naturen och oss själva. Varför inte börja med oss själva?

När vi mår bra kan vi dela med oss utan att känna att vi måste försaka något.

Min sida om andlighet, änglar, kanalisering mm hittar du på www.innersource.se

Vill du ha kontakt med mig når du mig lättast via e-post:
lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på Instagram: @lifecoachlena
Följ mig på Instagram: @lenamariaellingsson


Spread the love