Medveten personlig utveckling

Spread the love

Medveten personlig utveckling

PsykoterapiEggDiagram

 

OK, du har accepterat att du är som du är eller vill lära känna dig själv bättre. 

Hur gör du då? 

Vilket sätt och vilken väg som är din kan bara du veta.
Andra kan tipsa dig om olika metoder, olika terapier och olika sätt att jobba medvetet med dig själv men du måste själv hitta vad som är bäst för dig. 

Det finns en uppsjö av utbud: böcker, kurser, terapeuter och coacher. Vad ska du välja?
Att ett sätt passar din bästa vän innebär inte att det är ditt sätt att utvecklas på. 

Det kan vara så att: 

  • Det är inte ditt sätt alls 
  • Det är något annat du ska göra först, sen kan du testa om det är det du ska göra.  

Jag började med min personliga utveckling 1998. Jag bara kände att det var något som drog. Men jag visste inte vad. 

Först jobbade jag som karttekniker och sedan som nätverksoperatör. Visst var intressant, men jag brann inte för det. Jag visste att det var något annat jag skulle göra, men vad? Det enda jag visste var att jag ville hjälpa andra människor att må bra. 

Så började jag söka. Jag minns att jag satt på Arbetsförmedlingen i Arvidsjaur och letade bland yrken och utbildningar och hela tiden återkom jag till det som då kallades, och fortfarande kallas, alternativvård. Idag vill jag kalla det för komplementärvård. 

Efter mycket sökande föll min lott på Medicinsk Qigong. Som reumatiker insåg jag att jag skulle ha mycket nytta av det själv. Letade efter en kurs och fann en som skulle starta någon vecka senare. I Härnösand. Det var långt. Över 400 km. Men när jag bestämmer mig för nåt, då gör jag det. Så jag åkte. Åtta timmar med buss. Det var jobbigt. Men det var värt det. Den helgen blev ett genombrott. 

Min andlighet började märkas och mina fysiska problem blev värre första dagen för att sedan bli mycket bättre än på länge. 

masshandJag gick en kurs till och började fundera på att bli Qigong-terapeut men så blev det inte. Av en ren slump följde jag med en vän på en Reikihealing kurs och det ledde till att jag blev ReikiMaster. Det är inte alltid det man först tror är rätt som är det. 

Har du börjat söka?
Vad var det första du provade på?

Berätta för mig på facebook eller skicka ett e-postmeddelande till lena.ellingsson@lenaellingsson.se


Spread the love