21 december 2012

Spread the love

Är det nåt speciellt med 21 december 2012?


Muren

Många är oroliga för vad som ska hända när Mayakalendern tar slut.

 

Går världen under eller är det början på nåt nytt?

 

Jag ser verkligen fram emot den kommande tiden. I slutet av 1990-talet var jag övertygad om att den förändring vi står inför nu skulle komma vid millennieskiftet. När jag så fick veta att mänskligheten inte nått nog långt i sin utveckling för att genomgå förändringen blev jag ledsen. Jag trodde att jag inte skulle få uppleva den nya tiden i min livstid. Men nu är vi äntligen här och jag är verkligen förväntansfull.

 

Vi går mot en ny början. Det är i sig lite skrämmande att något vi känner till ska försvinna men vad är det egentligen som försvinner? Och vad är det som kommer? Hur kommer det att påverka oss själva? Vad säger Mayakalendern?
Det som försvinner är vårt nuvarande sätt att räkna tid. Mayakalenderns långa tidräkning tar slut omkring den 21 december 2012 men ingen vet exakt datum. Men ett är säkert: när den här långa räkningen är slut, påbörjas en ny. Precis som våra ett års kalendrar.

 

Det är rätt häftigt det som händer nu. All utveckling inom alla områden är “klar” den 21 december 2012. Då har vi allt vi behöver för att själva skapa vårt paradis på Jorden.  Vi har gjort  en utveckling medvetandemässigt som verkligen har accelererat sedan mitten av 1900-talet. I rymden blir det, om vi använder en astrologi-term, en konjunktion. Och en jätte-konjunktion. Från Jorden sett kommer alla stjärnor och vår sol att lägga sig i linje med Vintergatans centrum. Ett astronomiskt fenomen som uppträder med många års mellanrum, nästa gång är 2215.

 


Spread the love