Drömmar och minnen

Spread the love

Drömmar och minnen har stor betydelse. I de här tiderna har de ännu mer betydelse.

Drömmar visar vad som rör sig i ditt undermedvetna och budskap från andra sfärer kan ta sig igenom. Minnen är viktiga för att inte göra samma misstag fler gånger men också för att påminna om vad som gör dig lycklig och glad.

Nu påverkar planetenergierna oss och det skapar och väcker drömmar och minnen. Våra familjer från andra planeter kan underblåsa det här så att det blir ännu tydligare. Var extra uppmärksam på vad du drömmer och vilka minnen som dyker upp nu och framöver för de kommer att ha stor betydelse för framtiden, på ett eller annat sätt.

Nostradamus

Nostradamus (läkare, astrolog, medium på 1500-talet) förutspådde att när Venus stod på ett visst ställe i zodiaken skulle det gamla ekonomiska systemet rasa och ett nytt komma. Venus står på det stället nu. När jag skriver det här är tre planeter i retrograd (Jupiter, Uranus och Neptunus) och de representerar expansion, värdsförbättring och drömmar samt kravlös kärlek. Saturnus har precis avslutat sin retrograd och nu kan det bli mer ordning, reda och struktur. Saturnus befinner sig i Vattumannen som är ett framåtsträvande tecken och vill förändra det som inte fungerar. Mars går i retrograd om några dagar och då kommer det maskulina, kraft och energi att minska men drömmar och minnen förstärks.

Tarot

När jag lade tarot- och orakelkort för sista hela veckan i oktober 2022 (som avslutas med att Mars går i retrograd) dök tarotkortet Drottning i Svärd upp. Det tolkar jag som att nu kommer den gudomliga feminina energin att ta mer plats och få mer att säga till om. Det patriarkatsamhälle vi haft behöver förändras till ett samhälle där det gudomligt feminina och det gudomligt maskulina är i balans och förenat. (Läs gärna ”Det gudomligt feminina och det gudomligt maskulina”)

Drömmar

Jag har under de senaste två dygnen haft tydliga drömmar och jag ser en direkt koppling till det vi går igenom nu.

I den första drömmen befann jag mig helt på ett vindkraftverk, på en vinge vid navet. Vingarna roterade mycket sakta. Jag lyckades pressa tillbaka paniken och började koncentrera mig på att hasa mig nedför vingen med en fot och en hand i taget. Så stannar vindkraftverket och jag befinner mig på den vinge som står rakt upp. Jag var då tvungen att hasa tillbaka till navet, ta mig över det samtidigt som jag vänder mig om så att fötterna pekar neråt. Jag hasar mig till vingen som står rakt ner (jag vet att vindkraftverk har tre vingar och om en står rakt upp pekar ingen rakt ner men det här är en dröm och i drömmen var det så här). Efter en lång stund var jag vid spetsen som i drömmen befann sig ca en meter ovanför marken. Jag släppte taget och dråsade ner. Ansträngningen gjorde att jag inte hade någon kraft kvar i benmusklerna. Det fanns folk och en ambulans på plats, de tog hand om mig. Jag hade kommit undan händelsen med utmattning och lite skrubbsår på händer och fotleder.

Den första drömmen säger mig att det kan komma att bli väldigt turbulent, besvärligt och se väldigt skrämmande ut men allt kommer att bli bra. Jag ser en viss likhet med Janine (Tarot by Janine) som berättade om en bilresa hon hade under våren 2022 genom de snöiga bergen i Kanada. De hade varnat för snöstorm och laviner i radio och tv och skyltar efter vägen varnade också men inget hände.

Den andra drömmen handlade om en intervju. Jag blev intervjuad i detalj om min barndom. Det var intressant för mycket hade jag inte tänkt på i många, många år. Det blev en inre resa till mina tidigare år.

Den andra drömmen påminner mig om att vi kan komma att behöva gå tillbaka till vissa saker som fanns för 50-100 år sedan. Åtminstone i uppbyggnadsfasen av det nya samhället vi ska leva i. Vi ska bli mer självförsörjande, ha mycket mer lokalproducering av produkter som hus, kläder, mat osv. Gamla metoder som fungerade kommer att bli guld värda för att skynda på processen.

Minnen i norra och södra Sverige

Det finns en liten skillnad mellan norra och södra Sverige i minnen och kunskap om gamla sätt att göra saker. Kanske för att i norra Sverige är det längre avstånd till större orter som har ett stort utbud. I södra Sverige kunde man lämna det gamla jordbrukssamhället och hantverken tidigare pga närhet till kontinenten och fabriker.

Framtiden

Älskar du att hålla på med keramik eller skapa kläder?
Då kan du kommande år få en ny givande sysselsättning och lära upp andra.

Kan du mycket om naturen, vad som är ätbart och vad som kan användas som medicin?
Underbart. Här har vi gratis och giftfri mat och hjälp med hälsoproblem utan biverkningar.

Gillar du att meka med motorer – och då menar jag ”gamla hederliga” bensin- och dieselmotorer?
Då kommer du att ha en hel del att göra för elbilarna är inom kort ett minne blott. Bensin- och dieseldrivna bilar och maskiner kommer att vara det bästa tills den nya tekniken kommer.

Det här var några reflektioner över drömmar och minnen som jag funderat över de senaste dagarna. Dröm och minns, prata med dina äldre släktingar och jag kommer att be för att mina föräldrar – födda på 1930-talet – klarar sig (trots att de tagit covid-sprutor) och kan vara med och bygga upp vår nya värld. Min pappa har berättat hur han lagt spåntak på ladugården och bråkat lin till sin mormor. Jag fick tidigt vara med att fiska med met-, kast- och pimpelspö. Varje sommar bodde vi i båten (som han inrett med för- och akterruff med innanmäte från gamla husvagnar) på Storavan – det var vår sommarstuga. Varje höst skulle vi plocka bär. Först hjortron, sedan blåbär och sist lingon. Potatisgrävande för hand med efterföljande värkande rygg är ett starkt minne, ända in på 2000-talet. Men mat hade vi. Hela vintern. Vi behövde bara komplettera med färskvaror från affären.

Det gamla systemet som nu faller har utarmat vår förmåga till självförsörjande.
Den förmågan måste vi väcka upp igen, med hjälp av drömmar och minnen.
Tillsammans fixar vi det.


Här är några tidigare blogginlägg om den här tiden vi är inne i nu.
(“Elohim och Ashtar Command augusti 2022“)
(“Nu rasar systemet“)
(“Gasledningarna Nord Stream 1 och 2“)

Du når mig lättast på e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson
Jag finns på Telegram: Peaceful Warrior Lena Ellingsson


Spread the love